הוראות אחרי ניתוח של ציפורן חודרנית

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

21/07/2020 | 23:58 | מאת: שוקי

שלום רב, עברתי היום ניתוח להוצאת הציפורן החודרנית (בפעם השנייה) והרופא צרב עם חומר כימי. הבנתי שעליי להישאר עם החבישה שהרופא שם להיום ורק מחר להוריד ולשים פולידין...לא ממש הבנתי את כל ההוראות...הבנתי שכל יום יש לעשות קומפרס עם פולידין אבל לכמה זמן? הוא רשם לי גם סילברול וטיפות עיניים לנפיחות אז בעצם כל יום אחת ליום עושים קומפרס ואז מורחים את הסילברול? ולאן שמים את טיפות העיניים? ישירות על הציפורן? כמו כן לכמה זמן מותר ביום לאוורר את הציפורן מהחבישה?...עליי לציין שהרופא אמר לי לטפל בצורה כזו במשך חודש שלם. תודה!!!!

שלום רב, אינני יודעת ממש איזה ניתוח עברת, וקשה לי מאוד לתת המלצה על סמך מה שהוא אמר. אצלי בדר"כ חובשים שבועיים שלושה, כל יום מחליפים תחבושת. פולידין ומשחה אנטיביוטית מקומית. יש צורות שונות של ניתוח לציפורן וכל פרוצדורה וכל מנתח יש לו את הדרך שלו לחבוש. אני מציעה שתפנה לרופא המטפל ותבקש הנחייה ממנו. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית B.Sc. (Hons), M.C.Pod מומחית בכירורגיה ומחלות ציפורניים. www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה