כף רגל רחבה, אייך ניתן לטפל?

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

20/07/2020 | 20:31 | מאת: דנה

שלום, כפות הרגליים שלי מאוד רחבות (הרבה יותר מרגל ממוצעת) למרות שאני במשקל תקין. אני מרגישה שהן רק מתרחבות עם הזמן וקשה לי למצוא נעליים שהרגל שלי נכנסת אליהם למרות שזאת המידה הנכונה. האם יש טיפול לכך וניתן לעצור את ההתרחבות? או שהטיפול היחיד הוא ניתוח?

שלום רב, תופעה של שינויים במבנה כפות רגליים הינה מוכרת מאוד, במהלך חיינו כפות הרגליים משנות מידה, מתרחבות, משנות את דפוס ההליכה, הבהונות משנות זויות ועוד. בדרך כלל יש קשר גנטי עם ההורים או הסבים וזה תהליך שאין עליו שליטה או שעון זמן. ממה שכתבת אינני מצליחה להבין אם השינויים שאת מדברת עליהם קשורים בתזוזה של עצמות כף הרגל או שיש שינויים על רקע בצקות וכלי דם. אם השינוי הוא במבנה העצמות אזי זהו הליך נורמטיבי שמדרסים נכונים עשויים להאט משמעותית את המשך השינויים. במידה וזה משהו אחר, יש לעשות בירור בהתאם. בכל מקרה את תמיד מוזמנת להגיע אלי למרפאה לאיבחון טיפול והתאמת מדרסים. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית B.Sc(Hons),M.C.Pod יו"ר העמותה לפודיאטרים ופודולוגים בישראל Specialist for Nail Surgery, Senior Consultant Podiatrist U.K .www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה