subungual exostoses hallux

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

21/05/2020 | 23:46 | מאת: הדס

שלום וברכה, ביתי (18) עברה ניתוח לטיפול ב- subungual exostoses hallux ב-2016 ונראה שהתופעה חוזרת נפיחות בבסיס ציפורן הבוהן ברגל, כאב ודם. השאלות שלי הן: 1. האם יש טיפול אחר חוץ מניתוח נוסף? 2. האם כל פודיאטור מורשה לאבחן ולטפל בבעיה זו? 3. עד כמה תופעה זו נפוצה? תודה

שלום רב הדס, 1.לצערי אין מנוס מניתוח אם המצב קשה, מכיוון שמדובר בבעיה גרמית, אין פתרון רפואי אחר. 2. פודיאטר בעל הכשרה כירורגית מורשה. ישנם פודיאטרים שלא מנתחים כלל, אבל יודעים לאבחן ויודעים לייעץ. 3.הבעיה נפוצה, זה נכון שלא כמו הלוקס ואלגוס, אבל בהחלט נפוצה בגילאים שונים. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית B.Sc(Hons),M.C.Podיו"ר העמותה לפודיאטרים ופודולוגים בישראל Specialist for Nail Surgery, Senior Consultant Podiatrist U.K. www.mypodclinic.com

22/05/2020 | 18:01 | מאת: הדס

תודה רבה על המענה המלא והמהיר!

מנהל פורום פודיאטריה