בעיה בציפורניים באגודלים

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

29/03/2020 | 01:55 | מאת: רפי

הי שלום רב כ-שנתיים סובל מבעיה -חשוב לי לציין שהציפורנים נשארות באותו מצב כבר כשנתיים אין החמרה של המצב ואין שיפור... צירפתי תמונה של הבעיה -חשוב לי לצין שניסיתי תכשירים קוסמטים (ללא כדורים ) נגד פטרת אך המצב נשאר זהה. בעבר לקחתי סטרואידים ואולי נעלתי נעל שטיפה לחצה. בנוסף נלקחו דגימות לפטרת ונמצאו שליליות

29/03/2020 | 01:57 | מאת: רפי

צירפתי תמונה

שלום רב, לא ראיתי את התמונה אבל זה לא קריטי. מספר דברים חשובים לגיא גנוסטיקה וטיפול: 1. האם קדמה לצורה החדשה הזו מכה? או סוג של טראומה מקומית לציפורן? אם התשובה היא כן אז יתכן והמקום נפגע בבסיסו ואז הציפורן משתנה ויכולה לחבוש מסכה דומה מאוד לפטרת אך זו אינה וגורלה הוא פשוט להשאר שונה אבל אין פטרת. זה לכל החיים. 2. האם בוצעה בדיקה מיקולוגית? זו בדיקת מעבדה לפטרת והיא מאוד חשובה כדי להבין מה קורה שם? פטריה יכולה להיות גם משנית לטראומה בציפורן. התוצאה של שני הסעיפים חשובה כדי להבין איך ממשיכים. הכי נכון זה להגיע ולראות, מכיוון שכרגע התקופה מגבילה יציאה, אפשרי בהחלט רק על טיפול מקומי נניח בטיפות אגיספור או לק לוסריל, וכשיותר לצאת אשמח לראותך. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית B.Sc(Hons). M.C.Pod יו״ר העמותה לפודיאטרים ופודולוגים בישראל, מומחית לכירורגיה ושיקום ציפורניים.

מנהל פורום פודיאטריה