יובש ופטריה בכף הרגל מציק וצורב מה לעשות?

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

31/10/2018 | 12:26 | מאת: רן

לכבוד ד"ר קרולין צמח מזה מס ימים אני עם רגלים מאד ייבשות ובמספר אזורים במיוחד באזור העקב יש גם קשקשת לבנה גם חריצים וגם חתך קטן מאד סוג של פצע שכואב.הייתי אצל רופא עור שאמר שזאת פטריה על כף הרגל,והמליץ על משחת אגיסטן,על האריזה רשום שבועיים שלושה אבל שזה לא מומלץ למרוח הרבה זמן.כי זה לא בריא.כמה זמן מומלץ למרוח מנסיונך וכמה פעמים ביום?מעבר לכך האם מומלץ טיפול נוסף לשתי הרגלים? כי גם הרגל השניה יש בה יובש וסדקים לא נעימים.בברכה רן

שלום רב רן, ובכן לפי התיאור שלך בהחלט יש מקום לחשוב שמדובר בפטרת. משחה מקומית כמו למיסיל או אגיסטן יעילה וניתן למרוח לשבועיים. המלצתי החמה היא לעשות בדיקה מיקולוגית (משטח, ותרבית) על מנת לאבחן בצורה מדוייקת את סוג הפטרייה ועל פי הממצאים להחליט על הטיפול הנכון ביותר. את ההפנייה לבדיקה ניתן לקבל מרופא משפחה. בברכה, קרולין צמח פודיאטרית, יו"ר העמותה לפודיאטרים ופודולוגים בישראל. Specialist for Nail Surgery, Senior Consultant Podiatrist U.K.

מנהל פורום פודיאטריה