התאמת מדרסים בהתאמה אישית

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

19/09/2018 | 18:07 | מאת: יותם

היי קרולין, היו לי כאבים בהליכה כנראה באזור הקשת ואורתופד הפנה אותי לבניית מדרסים. במכון המדרסים הם לקחו לי מידה בעזרת מכשיר שנקרא פודוסקופ, וכבר באותו זמן מודפס המדרס והם עושים התאמה נוספת עם לחיצת המדרס כנגד הרגל(המדרס עשוי מחומרים שניתן לעצבם בחום). כעבור כמה דקות המדרס מתקרר ואתה מקבל אותו במקום. האם את מכירה טכניקה זו ללקיחת מידה? האם היא מדוייקת? או שעדיפות השיטות של גבס ותבנית קצף. כרגע אחרי שבועיים של הליכה עם המדרסים, הכאב חזר. תודה

שלום רב יותם, תודה על פנייתך. מדרסים זה תחום ענק עם המון מכניקה, פיזיקה, נתונים מולדים ומורשים והשפעות של גיל, מקצוע ותחביבים בייחוד אלו הקשורים בספורט. באופן אישי אני די old school, חשוב לי מאוד להבין ראשית את איזור הכאב, ואז לעשות בדיקה ביומכנית מקיפה, להבין את הרקע לכאב, ולבדוק היטב נעליים ואת הסביבה שאתה חי בה כדי להבין טוב יותר מה נכון לך מכנית. אחרי שיש לי תשובות אני מחשבת את האלמנטים הנכונים שחשוב שיהיו לך במדרס ואז שולחת אותך לעשות מדרסים ביציקת גבס. בצורה כזו המדרס אמור לענות על הדרישות שאתה מחפש ואני מבקשת. כל צורה אחרת לדעתי לא מעמיקה מספיק להבנה ויישום מכני של הבעיה שלך. יש להסיק שהסיבה שחזרו הכאבים היא כי לא נעשתה אבחנה מכנית מדויקת ולכן הכנת המדרס דורשת תיקון. כמו כן חשוב לציין שהחומר ממנו עשוי המדרס חשוב לא פחות מהצורה וגם לזה יש השפעה. במידה ותרצה לקבל איבחון והפנייה מסודרת למדרס ניתן להתקשר למספר: 03-6731240 לקביעת תור. שנה טובה בברכה, קרולין צמח פודיאטרית יו״ר העמותה לפודיאטרים ופודולוגים בישראל. Specialist for Nail Surgery, Senior Consultant Podiatrist B.Sc (Hons)U.K

מנהל פורום פודיאטריה