יבלת לחץ בכרית כף הרגל

דיון מתוך פורום  פודיאטריה

23/07/2018 | 15:58 | מאת: שרון

יש לי יבלת לחץ בכרית כף הרגל. רופאת עור נתנה לי משחה למריחה וצרבה פעמיים. היבלת שהיתה שטוחה יצאה החוצה וכעת היא בולטת מאוד מעל פני העור. ממשיכה לכאוב. שמעתי שפודיאטור יכול להסירה. איך?

שלום רב שרון, יבלת בכף רגל יכולה להופיעה כתוצאה מלחץ מכני, כלומר מבנה כף רגל עם נטייה ללחצים במקומות מסויימים נניח מתחת למפרק. או יבלת יכולה להופיעה כתוצאה מלחץ חיצוני כלפי פנים נניח נעל לא נכונה שלוחצת. יבלת כזו כשמוצאים אותה יש לה עומק ויש הקלה שכמוציאים אותה, היא גם כואבת נקודתית ולא מסביב. יבלת ויראלית נראית אחרת - נקודות שחורות, מראה של כרובית , מאוד כואבת בדריכה וגם אחרי שמוציאים אותה כביכול היא עדין עם נוכחות וכואבת סביב. ביבלת ויראלית נדבקים חשוב לציין. מההסבר שלך לגבי הטיפול שנתן הרופא אינני יכולה לעשות אבחנה איזה סוג של יבלת יש לך . אם הרופא נתן לך טיפול ליבלת ויראלית צריך ממש להוציא אותה ואם הרופאה לא עשתה זאת אז כנראה שזה מה שצריך לעשות. אם זו יבלת לחץ משחה לא ממש תביא תועלת גדולה צריך מדרס נכון והוצאה של יבלת. כפודיאטרית זה חלק ממהתמחות שלי וההוצאה נעשית במקום ללא כאבים וללא תופעות נלוות כמו דימום. אשמח לראותך במרפאתי במידה ותרצי להראות לי. טלפון לייצירת קשר 03-6731240. בברכה ובהצלחה. קרולין צמח פודיאטרית www.mypodclinic.com

מנהל פורום פודיאטריה