בדיקת CT חזה - ממצאים מדאיגים

דיון מתוך פורום  גידולי בית החזה

17/01/2024 | 02:06 | מאת: מודאג מאוד

שלום, אשמח לקבל חוות דעת לגבי הממצאים של CT חזה: ממצאים: מודגמת מלאות מאורכת בסמיכות HU 22 בלתי אחידה בגודל כ - X16 23 מ"מ במיצר קדמי עליון (201/78-114 -) שרידי תימוס? ריבוי קשריות לימפה קטנות בבתי שחי דו"צ (67,93,84,128,53 ). לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בבתי השחי, במיצר או בשערי הריאות. כלי הדם הגדולים במיצר בטווח התקין. הלב תקין בגודלו, ללא תפליט פריקרדיאלי. לא הודגמו תפליטים פלאורליים דו"צ. פרנכימת הריאות : מודגמת קשרית כ 3 - מ"מ באספקט אחורי של LUL צמודה לסדק הבין אונתי (201-74 ). קשרית פריפרית כ 3 - מ"מ ב - RML ) 144(. מתחתיה קשרית כ 2 - מ"מ (171 ). קשרית פריפרית כ 2 - מ"מ ב - LLL ) 214( . ללא תסנין. עץ טרכ וי -ברונכיאלי פתוח. מעבר חזה בטן - אדרנלים תקינים. מבנה גרמי - שינויים ניווניים קלים בעמוד שדרה גבי. מודגם מוקד סקלרוטי בגודל 10 מ"מ באספקט קדמי של גוף חוליה 6D ) 201-120( מה זה אומר?? מה זה אומר מלאות? האם מדובר במשהו מסוכן? אני ממתין לתור אצל רופא מומחה אבל לבינתיים ממש אודה לתשובה! תודה רבה!

שלום לך, יכולות להיות מספר סיבות למלאות בבית החזה, וכדי להעריך את הממצאים והאם מדובר במשהו שדורש בירור נוסף- יש לפנות לרופא ריאות או כירורג חזה יחד עם הדיסק של הבדיקה, ואם יש בדיקות קודמות- כדאי להביא. הקשריות הריאתיות המתוארות קטנות מאד, ומרבית הסיכויים שרופא הריאות יבקש מעקב. בברכה, ד"ר מור מושקוביץ

מנהל פורום גידולי בית החזה