BIRADS 4 בבדיקת MRI - האם סרטני?

דיון מתוך פורום  גידולי בית החזה

05/10/2023 | 09:18 | מאת: שירה שירה

שלום ד"ר בבדיקה שגרתית של MRI שד נמצא בשד ימין מוקד האדרה בגודל 9 מ"מ מוגדר היטב בעל צורה אובאלית מראה האדרה בלתי הומוגנית ומרכיב של אות גבוה בערכי T2. הממצא לא הודגם בבדיקה משנת 2021 - חשוד פתולוגי BIRADS4 . בבית שחי מימין נצפתה בלוטת לימפה בגודל 20 מ"מ בעלת קורטקס מעובה עד 8 מ"מ בדיעבאד מוכרת בדיקה משנת 2021 ללא שינוי משמעותי שד שמאל ללא ממצא טרם הגעתי לכירורג בגלל החג - מה הסיכוי שתוצאות הממצאים אלו סרטניים? האם לפי הגודל זה משהו התחלתי? נטען שהיו לי לימפות מוגדלות גם בשנת 2021 דו צדדים - האם זה מרמז שכבר אז התחיל לי משהו בשד? איך זה שהיה דו צדדי ועכשיו רואים רק בימין? תודה

שלום לך, זהו פורום בית חזה, מציעה להפנות את השאלה לפורום שד. באופן עקרוני, ממצא שהוא BIRADS 4 לא אומר שמדובר בממצא סרטני אלא בממצא הדורש המשך בירור ע"י ביופסיה. בלוטות הלמפה שהיו מוגדלות מ-2021 לא בהכרח קשורות לממצא הנוכחי, במיוחד אם לא השתנו, אך יתכן שידגמו אותם בכל מקרה. אנא פני למרכז העוסק בסרטן שד באחד מבתי החולים בסביבת להמשך בירור.

מנהל פורום גידולי בית החזה