לאחר בדיקת mri בית חזה

דיון מתוך פורום  גידולי בית החזה

03/10/2023 | 16:40 | מאת: מרינה

היי שלום, עברתי בדיקת CT בית חזה ונראה שם גוש בגודל 3 ס״מ, לאחר 4 חודשים עברתי בדיקת mri והתשובה היא : ״בקדמת המיצר העליון מלאות רקמתית של זמני הרפיה מאורכים בקוטר מרבי של 6 ס״מ ובעובי קדמי של 2 ס״מ. מלאות זו מראה אובדן אותו ניכר ב T1 OP. ללא עצירת דיפוזיה משמעותית ועוברת האדרה דלה יחסית בגדוליניום. כלי הדם במוצא בית החזה הודגמו ללא חריג בתי השחי חופשיים לסיכום; מלאות בקדמת המיצר העיליון מייצגת קרוב לוודאי שרידי טימוס היפרפלסטי. סריקה תקינה. אשמח לעזרה

שלום מרינה, על פי סיכום הבדיקה נראה כי מדובר בממצא שפיר- בלוטת תימוס, שנמצאת בקדמת החזה, שהיתה מוגדלת, אך על פי מראהו- כנראה לא חשוד לתהליך ממאיר. על מנת לוודא זאת מציעה לפנות לכירורג חזה בבית חולים קרוב אליך.

31/10/2023 | 21:47 | מאת: מרינה

תודה על המענה.. האם צריך להסיר אותו? הרופא הכירורג במילואים, היה רופא מחליף שהציע לעשות עוד mri בעוד שנה כמעקב..

מנהל פורום גידולי בית החזה