שאלה על גידול בבית החזה

דיון מתוך פורום  גידולי בית החזה

27/09/2023 | 20:50 | מאת: נטליה

הי קיבלתי תוצאות של בדיקות הייתי רוצה עזרה בהבנה של תוצאות הבדיקות בבקשה. להלןממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: בית חזה הבדיקה בוצעה לאחר הזרקת חומר ניגוד תוך ורידית. בוצעההשוואה לבדיקת קרדיאק CT קודמת מ- .23/07/2023 סיבתהבדיקה: איפיון תהליך במיצר. ממצאים: מבואבית החזה ללא סטיות. אין לזהות לימפאדנופתיה בבתי שחי, במיצר או בשערי הריאות. במיצרקדמי עליון משמאל מודגם תהליך תופס מקום במימדים אקסיאלים 2.1*2.4 ס"מ. התהליך נמדד בצפיפות סביב HU70 , התהליך בעל גבולות לובולריים. משטחיהשומן סביבו לא מוסננים. התהליך לא גורם לאפקט לחץ על האיברים הצמודים. ממליץ יעוץ רופא ניתוחי חזה. יתכן ומדובר בתהליך תופס מקום ממקור התימוס אך לא ניתן לשלול גם טיב אחר של הממצא. הלבבגודלתקין. לאהודגםתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. הקנה והסימפונות הראשיים שמורים. מודגמת גרנולומה מסויידת זעירה ב-LUL. מודגמת קשרית תת פלאורלית זעירה באספקט הקדמי של ה-LUL בקוטר 0.3 ס"מ )ראו חתך אקסיאלי 71 בסדרה 201(. אין לזהות הסננות או גושים ריאתיים. מעברחזה בטן ללא סטיות. האדרנליםשמורים. האאורטה והעורק הריאתי הראשי בקוטר תקין. ללאהדגמת נגעים הרסניים או סקלרוטיים בשלד הגרמי. סיכום:תהליך תופס מקום במיצר קדמי עליון משמאל, קרוב לוודאי מדובר בגוש ממקור התימוס כגון תימומה, אך לא ניתן לשלולבוודאות תהליך נאופלסטי אחר. ממליץ יעוץ רופא ניתוחי חזה בהקדם. יש לציין כי התהליך ללא שינוי משמעותי בגודל ובמראה הטומוגרפי בהשוואה לבדיקה הקודמת

שלום נטליה, ממליצה בבדיקה יש ממצא במיצר (מדיאסטינום) שדורש בירור נוסף. יש צורך כעת בבדיקת רופא ריאות או כירורג חזה. מוזמנת לפנות אלי ונקבע תור להמשך בירור בבית החולים בילינסון בהקדם- [email protected] בברכה, ד"ר מור מושקוביץ

מנהל פורום גידולי בית החזה