היפרפלזיה של תימוס לבת 15 התגלתה ב CT חזה

דיון מתוך פורום  גידולי בית החזה

31/07/2023 | 22:51 | מאת: תמרה

שלום, לבת שלנו, בת ה 15, שורף בחזה, קשיי בליעה ( גם לשתות ), דופק מהיר וחולשה. לפני שבועיים רופאת ריאות המליצה על CT חזה אותו עשינו לפני כשבוע. אז התגלתה היפרפלזיה קלה של התימוס. איזה בדיקות עלינו לעשות בקשר להפרפלזיה של תימוס ואיך לטפל בדבר? בכבוד רב, תמרה ,

שלום תמרה, היפרפלזיה של התימוס הינה ממצא שפיר, שאינו דורש טיפול, וככל הנראה הסימפטומים מהם סובלת ביתך אינם קשורים לתימוס. ניתן לעקוב אחר הממצא ב-CT חזה (או MRI), ומציעה לפנות לכירורג חזה בבית חולים קרוב אליכם. בברכה, ד"ר מור מושקוביץ

מנהל פורום גידולי בית החזה