ממוגרפיה ואולטרסאוד מה יותר אמין

דיון מתוך פורום  גידולי בית החזה

31/05/2023 | 15:42 | מאת: מישהי

שלום רב בת 52 נשלחתי לממוגרפיה בגלל טיפול הורמונלי וגם בגלל הגיל בממוגרפיה ראו משהו שלחו לאולטרסאוד שם הטכנאית דיברה לעצמה ואמרה מוזר מאוד כששאלתי מה קרה אמרה שניצפה משהו בממוגרפיה אבל היא לא מוצאת אותו בסיכום המכתב רשום בממוגרפיה ממצא שפיר באולטרסאוד נרשם תקין לא נצפה למי להאמין? אולי לא עשה טוב את הבדיקה? אולי המנח לא היה טוב ? איזה בדיקה יותר אמינה אשמח לעזרה תודה מראש

שלום לך, שתי הבדיקות משלימות זו את זו ולעיתים רואים ממצא בבדיקה אחת ולא רואים בבדיקה אחרת. אם הממצא פורש כשפיר בבדיקת הממוגרפיה- כנראה שאין סיבה לדאגה, בכל מקרה מציעה להראות את התשובות הרשמיות של הבדיקה לרופא/ת המשפחה. בברכה, ד"ר מור מושקוביץ

מנהל פורום גידולי בית החזה