ציסטה בפריקרד מעל 8 סמ

דיון מתוך פורום  גידולי בית החזה

16/05/2023 | 10:59 | מאת: דנה

שלום,בת 48 ,מזה מס שנים במעקב אחרי ציסטה בפריקרד לפי סיטי. באקו נמצא פרוזדורים מגדלים,והפרעה בהענות דיאסטולית e/e 6.5.לא רואים באקו ציסטה! האם האקו או הסיטי קובעים לקיום הציסטה??? והאם יש צורך להוריד את הציסטה ואיך??? לי לעיתים יש קוצר והרופא אמר שההפרעה שהתגלתה באקו יכולה לגרום קוצר.

שלום לך, מיקום הציסטה יכול לקבוע האם יראו את הציסטה באקו-לב, לכן אם התחלת מעקב ע"י CT מציעה להמשיך ב-CT, לגבי קוצר הנשימה מציעה לפנות לרופא המשפחה או קרדיולוג לברר את מידת קוצר הנשימה, והאם יש צורך בטיפול תרופתי. לגבי השאלה האם לנתח את הציסטה- חשוב להתייעץ עם כירורג חזה וקרדיולוג לברר האם הציסטה משפיעה על תפקוד הלב והאם יש צורך להסירה. בברכה, ד"ר מור מושקוביץ

מנהל פורום גידולי בית החזה