גוש תת עורי מעל החזה צד שמאל

דיון מתוך פורום  גידולי בית החזה

20/02/2023 | 00:23 | מאת: נתי

זה כבר כחדש שאני מרגיש גוש מעל בית חזה שמאלי וביחד עם זאת גוש קטן יותר במפתח הלב. הרופא אמר שזה חיצוני אך יש לעשות .C.T כדי לודא שאין השלכות פנימיות [כלומר אני מבין שהתכוון ל...ממאיר. מלבד זאת הוסיף שאפילו התוצאות יראו שזה רק חיצוני צריך להסיר זאת באמצעות ניתוח ממשי [או בלייזר] אני מפחד. אני לא מעוניין להיכנס מתחת למסור ובודאי שלא להתחיל בכלל בטיפול אנטי-סרטני. מצד שני קראתי באתר את התשובה לבחורצ'יק שייתכן שמדובר בדלקת ויכול לחלוף אחרי כמה חדשים. אני לא מעוניין למות. אבל אם למות - אז על המיטה בבית בחיוך [ואפילו שזה דבילי] האם מישהו יכול לומר לי שייתכן שזה משהו חולף. או שברור שזה לא חולף. העניין אם נכנסים לענייני אונקולוגיה או ניסור חזה ושחזור בית חזה וחיטוט במפתח הלב - אני נשאר בבית. לכן אני רוצה לדעת אם יש טעם לבדוק.

22/02/2023 | 02:01 | מאת: נתי

האם יש סיכוי ששתי גושים אחד מעל חזה שמאלי ואחד במפתח הלב האם יש סיכוי שלא מדובר בגידול ממאיר?

שלום לך, החשש מגילוי ממצא מסוכן הוא ברור ומובן, וכך גם החשש מצורך בטיפול לא נעים, אך ללא בירור מינימלי- כלומר הדמיית CT- לא ניתן לדעת האם מדובר בממצא שפיר )כמו ליפומה- גוש שומני, לדוגמה) או ממצא שחשוד כממאיר ודורש בירור נוסף. בכל מקרה- כל טיפול שיוצע דורש את הסכמתך ובכל מצב תוכל לשאול לגבי סיכויים וסיכונים. מקווה שבדיקת ה-CT תראה תוצאות טובות, בברכה, ד"ר מור

בהמשך לתשובה הקודמת- כן, יש ממצאים שמופיעים במהלך החיים- כמו גושים שומניים או בקע. אנו צריכים לשלול ראשית את האבחנות האפשריות הדחופות והמסוכנות יותר, ולכן מבצעים הדמיה. בברכה, ד"ר מור

26/02/2023 | 20:01 | מאת: נתי

תודה רבה מאד. כן. נקווה לטוב. אני שמח על האוזן הקשבת. ובכלל - כל הפורום הזה מרגיע אפילו במקרים מפחידיפ - בגלל שעצם האפשרות לפרוק את הכאב - מפחיתה אותו. תודה רבה מאד

מנהל פורום גידולי בית החזה