סיטי חזה עקב כאבים בחזה

דיון מתוך פורום  גידולי בית החזה

06/11/2022 | 19:41 | מאת: יואל

הי

06/11/2022 | 19:48 | מאת: יואל

הי דוקטור לפני חודש עשיתי סיטי חזה עקב כאבים בחזה ו מעקב בחשד לתסמונת קרצינואיד בסיטי רשום ללא ממצא חשוד פרט ל בקדמת מיצר העליון מלאות רקמתית עם שוליים סדירים טימוס ? ככה זה רשום כאילו עם סימן שאלה השמח לדעת עם זה משהו שצריך לבדוק אותו או שזה ממצא תקין

שלום יואל, התימוס הוא בלוטה בקדמת בית החזה, וככל שמתבגרים אמור להתנוון ולקטון. עם זאת, עדיין יכול להופיע בסריקות כממצא תקין. קשה לענות מבלי לראות את ההדמיה, לכן למרות שעל פי התיאור נראה שהרנטגנולוג חשב שהממצא נראה תקין, אפשר להתייעץ עם פולמונולוג לגבי הממצא ולראות אם יש צורך בברור נוסף. בברכה, ד"ר מור מושקוביץ

מנהל פורום גידולי בית החזה