תוצאות סיטי - גוש בחזה

דיון מתוך פורום  גידולי בית החזה

18/07/2022 | 21:06 | מאת: חתולת בית

בן 35 פניתי למיון בעקבות אירוע של סינקופה. בדיקות דם תקינות למעט ldh 710. ct - חזה, פתלוגי עם חשד לגוש במדיאסטינום משמאל. במיצר הקדמי משמאל מודגם תהליך תופס מקום בעל גבולות לוברלי ומרקם הטרוגני, עם מוקדים היפודנסים בתוכו (יתכן מרכיב נמקי?) במימדים משוערים של 7*8*9 ס"מ, התהליך דוחק את החדר השמאלי, הטראנק הפולמונרי, ורידי הריאה משמאל,, וחלק מהברונכוסים הסמוכים. מודגמת הסננת שומן סביב התהליך בשומן המדיאסטינלי הקדמי. מודגמות קשריות לימפה קטנות במיצר, בעיקר פאראטרכיאליות, חלקן מוגדלות עד כ1 ס"מ בציר הקצר. בחלון לריאות, תמט פסיבי באזור הלינגולה, משנית ללחץ על ידי התהליך. על פני lul מודגמות הצללות בתבנית זכוכית מט, ועיבוי ספטלי אשר בולט בעיקר בפסגת הריאה. בנוסף באונה הימנית של הכבד מודגם נגע היפודנסי בקוטר כ- 6.0 ס"מ (סידרה 5 חתך 138 ), לא ניתן להערכה מלאה במסגרת הבדיקה. עברתי ביופסיה תחת הנחיית סונר. ממתין לתוצאות. א) מעוניין להבין מעבר למה שבדקתי באתרים רפואיים, מה משמעות התוצאה. ב) מבין שמדובר בתהליך ממאיר. מכיון שחשוב לי לא לאבד זמן, רוצה להתייעץ מה שייך לעשות כרגע, כדי להתחיל הליך רפואי טיפולי.

שלום לך, מקווה שאתה חש בטוב כרגע, ומצטערת לשמוע על האבחנה. קבלת תשובת הביופסיה היא קריטית כדי לקבוע את המשך הבירור והטיפול. קיימות מספר אבחנות אפשריות לגוש במיצר, חשוב לזכור שרובן בעלות פרוגנוזה (תחזית) טובה, במיוחד אלו השכיחות בגיל שלך, ונתונים יותרמדוייקים ינתנו לאחר הביופסיה. מה שאפשר לקדם כרגע אלו בעיקר בדיקות דם כלליות יחד עם סמני ממאירות- ALPHA FETO-PROTEIN, BETA-HCG, לחזור שוב על LDH , ולהזמין בדיקת PET/CT- בדיקת הדמיה של כל הגוף. הבדיקות הנוספות והטיפול תיקבענה רק לאחר קבלת הביופסיה, ואז גם ניתן יהיה לדעת מי הרופא שכדאי שיטפל בך- אונקולוג או המטולוג, ובאיזו התמחות. שיהיה בהצלחה ובשורות טובות, בברכה, ד"ר מור

מנהל פורום גידולי בית החזה