גוש קטן וקשה עם תפיחה מעיכה באזור עצם הבריח

דיון מתוך פורום  גידולי בית החזה

22/07/2019 | 09:16 | מאת: דן

יש לי גוש קטן וקשה מעט מתחת לקצה עצם הבריח. הבחנתי בו רק לאחרונה, בעקבות מודעות מוגברת בשל סימנים מדאיגים באזור הלסת והלוע (כרגע הרופאים לא אבחנו שם כלום מלבד לריפלוקס, לשון גאוגרפית וחרדה. יש גם שקד נפוח מעל חודש. שאלתי על זה ביתר הרחבה בפורום ראש-צוואר). ממש ליד הגוש הקטן הזה יש תפיחה מעט גדולה יותר, שהיא מעיכה, מתמלאת נוזלים ומרעישה ומתרוקנת בלחיצה עליה. קראתי שגושים קטנים באזור זה אינם תקינים, השאלה מה יכולה להיות התפיחה הזאת? האם היא קשורה לגוש (הסמוך אליה ממש)? האם זה סימן מדאיג ואם כן לאיזה מקצוע רפואי אוכל לפנות כדי לבדוק את זה? בבקשה אל תפנו אותי לרופא משפחה, אני רוצה בדיקה פרטית רצינית ומעמיקה. תודה

23/07/2019 | 13:03 | מאת: ד"ר אלונה זר

אפשר לעשות אולטראסאונד לאיפיון הממצא - עדין תצטרך רופא משפחה כדי לקבל הפניה. בהצלחה

מנהל פורום גידולי בית החזה