מדיאסטינום עליון מורחב

דיון מתוך פורום  גידולי בית החזה

05/07/2019 | 18:47 | מאת: מאירה

היי, בבקשה אשמח לעזרה על מנת להלכי קצת את הדרגות הנוראיות שאני נמצאת בהן. לאמא שלי יש כאב בשכם ימין כבר מעל לחודש פעם היה כאב חזק והיום כבר הרבה פחות אבל חזר תוצאות צילום חזה שלה ונכתב שם ״מדיאסטינום עליון בצד ימין מורחב , ייתכן בגלל כלי הדם הגדולים״ הפענוח בוצע ע״י אורתופד. לאחר חיפוש באינטרנט חשכו עיניי- הכל מדבר על גידולים.. רציתי לשאול האם יש סיכוי שמדובר בגורם שפיר? והאם היה שם גידול ייתכן שהיו ממצאים נוספים בצילום כמו מסה כלשהי? אשמח לכל עזרה תודה רבה!

09/07/2019 | 12:00 | מאת: ד"ר אלונה זר

צילום חזה אינו אבחנתי לאיתור גידולים במיצר (מדיאסטינום), ויש סיבות רבות, לא ממאירות, להרחבת המיצר בצילום. בדיקת הבחירה היא סיטי. מציעה לפנות לרופא המשפחה. בברכת בריאות שלמה.

מנהל פורום גידולי בית החזה