גלי הלם ואולטרסאונד

דיון מתוך פורום  טיפול בגלי הלם

01/11/2021 | 18:26 | מאת: חיים

שלום, בן 78 עם רקע אונקולוגי בגוף עליון שנמצא בהפוגה (שלוש שנים מכימותרפיה אחרונה). סובל מדלקות בגיד וכף הרגל מזה כשנה. אחרי MRI הומלץ על פיזיותרפיה שלא עזרה בכלל. האם יכול לנסות טיפול בגלי הלם? האם אולטרסאונד טיפולי וגלי הלם הם אותו דבר? תודה מראש

02/11/2021 | 13:31 | מאת: מנסה לעזור

היי, אני לא מומחית גדולה אבל... התענייתי לגבי אמא שלי. כי רופא בבי"ח הציע לה אמר שלא בסל. אח"כ הבנתי שיש טיפול כזה בקהילה ויש מלא חומר באינטרנט ואפילו חברה של אימי בדיוק עושה. התקשרתי לכללית מושלם כי יש השתתפות. והם הסבירו י שבכלל עושה את פיזיותרפיסט. אתה פשוט ניגש למכון חיצוני משלם ויש החזר חלקי. לדעתי התחום פרוץ. אין מכונים שהם בהסדר עם קופ"ח. זה שוק חופשי ואתה בחור מטפל. יש בטח כל מיני מכשירים, מאיפה לי מה טוב ומה לא? קראתי באתר של פיזיותרפיסט שיש גם שיבות לגודל הידית כדי לא לפגוע ברקמה בריאה. כנראה שזה לא אותו דבר גלי הלם ואולטראסונד טיפולי. בהצלחה.

היי הטיפול בגלי הלם בדרך כלל לא בסל הבריאות וגם אם יש בקופות חולים מדובר במכשיר לא מקצועי לא מבין מה הבעיה של אמא אבל מכשיר גלי הלם זה מכשיר ששולח גלי קול בעוצמה גבוהה על מנת לפרק הסתיידות ולטפל בדלקת , מכשיר אולטרסאונד הינו מכשיר הפולט גלי קול בתדר שאינו בטווח השמיעה שלנו, ומכוונים לאזור המטרה בגוף המטופל גלי קול אלו חודרים אל גוף המטופל ונספגים בעיקר ברקמות הרכות כמו רקמות חיבור, גידים, רצועות, שרירים, צלקות, מפרקים

מנהל פורום טיפול בגלי הלם