שאלה על גלי הלם.לאר שבר

דיון מתוך פורום  טיפול בגלי הלם

30/09/2021 | 18:04 | מאת: יעל

שלום, אימי בת 82 שברה בכף רגלה מסרק 4-5. היתה בגבס מסוף אפריל. היה קצת בלגן כי הורידו ואח"כ החזירו. כי מסרק 5 לא התאחה. ורק אז נתנו לה מומחה כף רגל שהוריד את הגיבוס השני אמר שזה בסדר. ובביקורת אמר שלא התאחה. הציע: גלי הלם אמר שזה משהו ניסיוני ולא בסל בית החולים והציע. אמרנו נשקול כי לא הבנו במה מדובר. יש לציין שבשיטוט באינטרנט יש הרבה שימוש בגלי הלם. האם יש משהו אחר או מיוחד? האם כדאי לעשות? הרופא אמר שמדובר בטיפול אחד בעלות 500 שח~ ושזה קצת כואב. בביקור הפיזיותרפיסט: אמר שלא לעשות.. אשמח לתובנות. נ.ב: אולי הנך יודע, מה קורה כשעצם לא תתחברת? לא דובר איתה על אופציה ניתוחית.

הגלי הלם יכול לזרז את תהליך הריפוי ויכול להקל בכאב.. לפני הטיפול בגלי הלם המטפל צריך להבין בדיוק מה קורה בכף רגל ולהחליט האם הטיפול מתאים

28/10/2021 | 14:25 | מאת: יעל

תודה. בהמשך, מצאתי והתקשרתי. קופת חולים משתתפת בהחזר חלקי. נאמר שזה בכלל נעשה עי פיזיותרפיסט. אין רשימה של מכונים בהסדר. כלומר עושים באופן פרטי. שאלות: האם יש כל מיני סוגים של מכשיר גלי הלם, מבחינת עוצמה וטכנולוגיה? ידוע לך אם בבית חולים , מבצע טכנאי פיזותרפיסט או רופא? היא מטופלת כעת בוולפסוןאצל אורותופד כף ורגל והוא זה שהציע את הטיפול בבי"ח. . אולי העוצמה של המכשיר קשורה לסוג ההכשרה? לא ברור לי הדבר.. מפחדת שיגרם נזק. תודה

מנהל פורום טיפול בגלי הלם