זוגיות מתי תתקיים ......?

דיון מתוך פורום  דייטים וזוגיות

19/11/2016 | 22:31 | מאת: דינה

שלום אשמח לדעה שלך היום אני בת 35 ועדיין לבד עם כל הרצון להיות כבר בזוגית ואחרי טיפול ממושך של שנים הייתכן 30 שנה לחיות בבית ובין הורים שיש להם קשר מעוות מלא שנאה ומלא אלימות מילולית ורק הישרדות יומיומית...יתכן לגדול בבית בבית כזה ובתור ילדה שחוותה חוסר אהבה הבנה חמלה הכלה גדלה על אלימות פיזית בנוסף..יתכן שכל זה חזק ממני וחוסם אותי מלהגשים את מה שאני מאחלת לעצמי? ברור לי שכל זה משפיע וקשור... אציין שעברתי שינוי באמונות שינוי במחשבה ובהרבה מובנים,אציין שאני בחורה איכותית.רואה שאני עדיין יורה לעצמי ברגל בתוך הקשרים ומלא פעמים אני לא מתפשרת כי זה מאד קשה לי.. נותנת לזמן לעשות את שלו ויוצאת לדייטים אבל ההתלהבות יורדת והלבד מתחיל לנצח !

שלום דינה, זה נשמע שאת יודעת ומכירה בכל תא ותא בגוף שלך את הקושי והכאב שיכול להיות כרוך בקשר קרוב. הרישום של הכאב הזה בגופך-נפשך, הוא רישום כואב, כמעט כמו צריבה, ולהצליח להתקרב שוב, להיפתח ולתת אמון, אחרי כל מה שעברת וחווית, מרגיש במיוחד ברגעי האמת, קרוב לבלתי אפשרי. חשוב לי לומר לך שכל עוד יש בך רצון למצוא קשר שייטיב איתך, ואף עושה צעדים כדי לממש אותו(יוצאת לדייטים וכד'), חשוב שגם יהיה שם מישהו/י עבורך שתוכלי להרגיש שהוא/היא בצד שלך, ושתוכל לתמוך בך לשאת חלק מהתסכולים, הקשיים והאתגרים שתהליך כזה טומן בחובו. את יודעת, קצת כמו הורה תומך ששולח את הילד שלו לגן, או לחוג חדש. אני כמובן מתכוונת לטיפול, וזאת למרות שכבר היית שנים רבות בטיפול, לפעמים גם הצרכים שלנו משתנים עם הזמן והצורך בטיפול משתנה ומתחדש. אני מבינה אותך דינה, עבורך "להיות ביחד" בתוך קשר קרוב מרגיש כמו קושי מתמשך, והאתגר למצוא קשר קרוב כרוך במאבק שמרגיש אין סופי. תרשי לי לומר לך שיש בי את מלוא הכבוד וההערכה כלפייך על כך שחרף כל מה שעברת, את עדיין נאבקת למצוא ולקיים זוגיות. לא משנה מה התוצאה תהיה, הערכתי נתונה לך. מאחלת לך הצלחה מכל הלב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים ילדים ונוער 0523873044

25/11/2016 | 09:05 | מאת: דינה

אני מאד מעריכה ושמחה על המענה שקיבלתי ממך תודה!! אני לא יכולה להרשות לעצמי שוב טיפול אחרי שעברתי 6 שנים בתוך זה ו שנים מנסה לשקם ולצאת לדייטים ולקבל הכוונה..נכון שאני במקום אחר ושונה אבל אציין שאני שנתיים בטיפול תרופתי שעוזר לי לשרןד את האכזריות בחוסר מזל עם כל המאמצים שלי..יש גם חוסר באימון במטפל אחרי כישלון מתמשך בתוך זה.. מדהים אותי חוסר ההצלחה כל פעם מחדש! תודה!

מנהלי פורום דייטים וזוגיות