משבר זוגי בזוגיות של שלוש שנים

דיון מתוך פורום  דייטים וזוגיות

18/02/2020 | 15:55 | מאת: מור

שלום, אני בזוגיות של 3 שנים און אנד אוף עם גבר שאני מגדירה כאהבת חיי (והוא אותי). אנחנו מאוד מאוד מאוהבים זה בזו, גם אחרי כמעט 4 שנים יחד, נמשכים מאוד זה לזו, יש לנו תקשורת טובה מאוד, חברות עמוקה, הרבה כבוד הדדי. נשמע על פניו מושלם. מלבד דבר אחד שמעכיר הכל. יש נושא אחד שאנחנו רבים עליו - וזה הנושא היחיד. והוא כל כך עמוק שנפרדנו כמה פעמים בגללו. שנינו כבר בקצה גבול היכולת שלנו להכיל, כל אחד מהכיוון שלו כבר עייף מלריב על העניין הזה, וכל פעם שהוא עולה - הדבר מסתיים כמעט בפיצוץ. יש לי חבר מאוד מאוד טוב, שהוא כמו בן משפחה. אותו חבר הוא גם אקס מהעבר הרחוק, היום אין שומדבר רומנטי ביננו כמובן, משני הצדדים - לא אני רואה אותו כך ולא הוא אותי. נטו חברות. אותו חבר יקר מאוד לליבי, הוא אדם טוב וחבר טוב שהיה לצידי בהרבה רגעים קשים וטובים כאחד. בן הזוג שלי לא מקבל בשום פנים את הקשר הזה, הוא מאוד לא מחבב את החבר הזה, בלשון המעטה, ומספיק שהוא רק שומע את השם שלו או רואה ששלח לי הודעה לצורך העניין - ומתפתח ריב. מצידי לאורך השנים לא התנהלתי לגמרי נכון בגישור בין שניהם - למעשה אהיה כנה ואגיד שנקטתי יותר בגישת הפרדת כוחות, לא דיברתי עם בן הזוג על החבר, ולהיפך. לא הפגשתי בינהם ולא ניסיתי לחמם היחסים, כיוון שבן זוגי הוא טיפוס מאוד חד וחותך ואם הוא מתקבע על איזו עמדה בנוגע לאישיות מסוימת, ספק אם ישנה את גישתו, אז ניסיתי כמה שפחות לייצר אינטרקציה סביב הנושא, ובעיקר הלכתי מסביב. בן הזוג חש שאני שמה את אותו חבר בעדיפות על פניו, למרות שבמציאות לא העדפתי אף פעם לדבר עם החבר/לפגוש אותו או כל פעולה אחרת שתעיד שהוא בראש סדר העדיפויות שלי, פשוט סירבתי לנתק את הקשר הזה שחשוב לי. היום אני יותר מנסה להתחשב ברגשותיו, אבל כל פעם שהנושא עולה (תמיד בעקבות שיחת טלפון שהתקבלה מאותו חבר או הודעה) זה מציף אצלו המון כעסים ומשאיר אותי מאוד חסרת סבלנות להתמודד עם הדבר. מה אפשר לעשות? מה נכון לעשות? האם לוותר על החברות? איך אני יכולה לפתור את הקונפליקט הבלתי נגמר הזה? זה הורס לנו את מערכת היחסים שלולא הנושא הזה הייתה יכולה להיות נפלאה.

הי מור, אם הדברים הם אכן בדיוק כפי שאת מתארת אז ישנו כאן ביטוי של חוסר כבוד כלפייך - כלפי צרכייך, רצונותיך, חייך שקדמו לו וכו'. יחד עם זאת אני לוקחת בחשבון שישנם שני צדדים לסיפור הזה ואולי מה שהוא רואה משם את לא רואה ממקומך..אולי...בטח לא אני מכאן :) הייתי מציעה לשניכם לגשת לכמה פגישות של ייעוץ זוגי, שיסייעו לכם בתקווה גם לפתור את הסוגיה הזו אך חשוב מכך, להבין מה רוחש שם מתחת לפני השטח ששניכם לא מצליחים לזהות. אני מאמינה שבטיפול שמקובל על שניכם, תוכלו ללמוד הרבה על הזוגיות שלכם. כל טוב ובהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגית קלינית מומחית ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהלי פורום דייטים וזוגיות