ניתוח השקד השלישי כאשר יש ענבל משונץ מןמלץ??

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

31/03/2016 | 23:09 | מאת: אורנה

שלום רב ביתי בת החמש סובלת מזה מספר שנים מנזלת כרונית. לפני כשנתיים שהמצב החמיר (נחירות, נזלת בלתי פוסקת) עשינו צילום וגילינו שיש לה ענבל משונץ. הלכנו לפרופסור שאמר שאם ננתח יש סיכוי שיפגע לה הדיבור. נבהלנו מאוד וחשבנו על אלטרנטיבה של הומאופתיה. זה מעט סיייע. לאחרונה שוב חזרה הנזלת והנחירות התגברו עד כדי שאני בודקת בלילה אם היא נושמת. לא פשוט להיות עם נזלת כרונית בקרב ילדים בני חמש. הלכנו לשני רופאים שהמליצו על ניתוח אנחנו מבולבלים במקרה של ענבל משונץ האם מומלץ לעשות ניתוח??

שלום רב, לעיתים עינבל משונץ אינו מהווה בעיה במקרים של החלטה על כריתת שקד שלישי מאידך לעיתים הוא מהווה אחד מסימני השסע התת רירי בחיך. לכן חשוב לערוך הערכת מנגנון החיך טרם הניתוח הכוללת בדיקת דיבור מעמיקה ובדיקה אנדוסקופיה. ניתן לערוך את הבדיקה בבית חולים מאיר בכפר סבא. ניתן לשלוח פקס ל - 097471617 עבור ד"ר אריאלה נחמני . ברצון רב אעזור. בברכה ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה