מושב מיטב

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

20/10/2014 | 18:48 | מאת: ירון

שלום רב הבן שלי בן שנתיים וחודשיים הוא מרייר בצורה חריפה מאוד כל היום הוא עם סינר ותחלופת החולצות ביום הם ללא הכר הוא מדבר כבר מגיל שנה ותשעה חודשים השיניים שלו כבר צמחו בכל הפה והוא מרייר מגיל חצי שנה למי ניתן לפנות לקבלת יעוץ או טיפול.היינו איתו אצל רופא אף אוזן גרון ועדיין הוא מרייר בתודה מראש ירון

שלום רב, קיימות מספר סיבות לריור. ביניהן הסיבה היותר נפוצה הינה נשימת פה. אם קיימת נשימת פה, אזי הפה פעור ואז לא ניתן לבלוע את הרוק באופן רציף ולכן ריור. פה פעור יתכן והוא על רקע קושי בנשימת אף עקב חסימה. לכן הייתי ממליצה לפנות לרופא א.א.ג ילדים אשר באמצעות בדיקת נזואנדוסקופיה יוכל לתת אבחנה נכונה. אם אין חסימה אפית אזי יתכן וקיימת היפוטוניה -חולשת שרירים קלה הגורמת לפה הפעור. בברכת שבוע וב, ד"ר אריאלה נחמני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה