הפרעות שינה אצל אנשים רזים

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

26/01/2013 | 07:29 | מאת: Pele

שלום רב, האם הפרעות שינה הנובעות מהפסקות נשימה קיימות גם אצל אנשים רזים שאינם סובלים כלל מעודף משקל? איזה גורמים נוספים יכולים לגרום להפרעות שינה המלווה בהתעוררות דחופה אצל אנשים ללא עודף משקל? תודה.

26/01/2013 | 11:10 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, התעוררות פתאומית עקב קושי בנשימה היא נושא בפני עצמו הדורש אבחנה נכונה. עקרונית נחירה והפרעות נשימה בשינה (המושג המוטעה: דום נשימה בשינה) נגרמות עקב ליקויים אנטומיים. רק חלקם נגרמים עקב עודף משקל. לכן גם רזים רבים סובלים מהפרעות נשימה בשינה. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

09/03/2013 | 14:44 | מאת: יחזקאל

10/03/2013 | 00:43 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, הפרעות נשימה בשינה נגרמות עקב ליקויים אנטומיים בדרכי הנשימה העליונות. בשמנים הם ליקויים של רקמה רכה עקב הצטברות שומן וברזים עקה ליקויים במבנה העצמות או ליקויים הרקמה רכה מסוג שונה מאשר בשמנים. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה