CPAP והופעת כאביי ראש חזקים ונזלת/סינוסיטיס במהלך

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

04/02/2012 | 17:59 | מאת: דני

שלום, שמי דני בן 38 ומראש אני מתנצל על אורך המכתב פשוט חשוב לי לתאר את כל המצב מההתחלה. סבלתי מנחירות חזקות ע"פ אישתי ומעייפות כללית במהלך היום ז"א הייתי מניח את ראשי ותוך דקה הייתי נרדם. עשיתי בדיקה במעבדת שינה בתאריך 21/03/2011 במכון לרפואת שינה ועייפות בתל השומר. תוצאות האבחנה: משך השינה 6 שעות חביון ההרדמות: 1.8 דקות חביון REM 129.5 דקות. REM% = 22.8 SSW% = 25.3 74 התעוררויות שמשכן קצר מ-15 שניות 31 התעוררויות שמשכן ארוך מ 15 שניות יעילות שינה 90.3% 30 הפסקות נשימה מלאות מהן 26 חסימתיות, 3 מרכזיות, 1 מעורבות. 127 הפסקות נשימה חלקיות צפיפות הפרעת נשימה 25.4 נצפה FLOW LIMITATION נרשמו 82 ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מרמה בסיסית של 96% עד למינימום של 84%. במשך 75.5% מהלילה נשמעה נחירה. אובחנו 132 תנועות רגליים מחזוריות בצפיפות של 21.3 לשעה סיכום הביקור: הנבדק סובל מהפרעת נשימה בשינה בדרגת חומרה בינונית. המלצות: מ ד"ר אייל רוזנצויג היו נסיון טיפולי ב CPAP אחרי שראיתי את תוצאות הבדיקה נבהלתי ניסיתי מכשירי CPAP שונים ובסוף רכשתי מכשיר: cpap s8 spirit 2 אוטומטי ללא מעשיר לחות אני ישן אם המכשיר כבר עוד מעט שנה ואילו התוצאות: לא היתה לי שום בעיה להתרגל למכשיר ולישון איתו אני מרגיש הרבה יותר עירני במהלך היום חשוב לי לציין: גם לפני המכשיר וגם לאחר השימוש רוב הפעמיים נחיר אחד אצלי תמיד היה סתום ז"א נשמתי מנחיר אחד וזה לפעמים משתנה פעם ימין פתוח ופעם שמאל ולעיתים גם שניהם. בעייתי היא: בחיי לא סבלתי מנזלת או מבעיות בסינוסים והחורף זו כבר פעם שניה שאני סובל מכאביי ראש עזים ששום כדור נגד כאבים עוזר לי (בעבר נורופן אחד והייתי מסודר) לאחר בדיקה אובחנתי בסינוסיטיס ונאלצתי לקחת אוגמינטין לטיפול. זה כבר פעמיים שזה תקף אותי. לפי בני משפחה ואשתי אני מושך נזלת באף כל הזמן מה שלא היה קורה לפני. בשמן הכאבים יוצאת לי נזלת ירוקה וצמיגית ומהגרון לאחר השתעלות ממש גושים ירוקים חומים שחורים כאלו. שאלותי הם: האם זה שהתחלתי להשתמש ב CPAP אמנם בפועל פתרה לי בעיה חמורה אבל גרמה לי לבעיה אחרת? היש דרך להינות מכל העולמות ביחד? בתודה רבה מראש, דני

05/02/2012 | 00:49 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, ראשית כל אתה מיחס למעבדת השינה חשיבות מופרזת מאד.מעבדת השינה לא תורמת במקרה שלך דבר לגבי האבחון של הפרעת הנשימה שלך ואיננה תורמת כל מידע רלבנטי לגבי הטיפול. אתה יודע שאתה סובל מהפרעת נשימה חסימתית בשינה. אשתך יכולה גם לספור את מספר הפסקות המשימה מאחר והתופעה נצפית היטב. שאר המספרים כלל אינם רלבנטיים. ברור לא עברת כלל. הרי הבדיקה במעבדת השינה היא תיאורית ואין בה כל מידע לגבי הגורמים האנטומיים שאצלך גורמים להפרעת הנשימה. אנו יודעים מהבדיקה שישש לך תנועות רגליים מחזוריות בשינה ובכך כדאי לטפל. כך, שלפני החלטה על הטיפול המתאים יש לבצע ברור שטרם נעשה. לגבי הנזלת-מכשיר ה-CPAP יכול לגרום לכך ויש לבדוק אותך. אינני יודע כיצד נעשתה האבחנה של סינוסיטיס. כאב הראש יכול להיגרם מסיבות שונות. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

05/02/2012 | 08:44 | מאת: דני

פרופסור פינקלשטיין שלום רב, תודה רבה על תשובתך המהירה והמפורטת. אני בתור אדם מין המניין הייתה לי בעיה של נחירות חזקות הלכתי לרופא אף אוזן גרון שהפנה אותי למעבדת שינה. לאחר קבלת התוצאות 2 רופאי אף אוזן גרון המליצו על טיפול ב CPAP. חשוב לי שוב לציין למרות שקל היה לי לישון עם המכשיר אני אשמח אם אוכל להיפטר מימנו ומהבעיה אבל כרגע במבחן התוצאה הוא עוזר לי מאוד. רשמת שלא עברתי בירור - איזה בירור הייתי אמור לעבור? שוב כאדם מן המניין שאין לא שום ידע בתחום הרפואה אני חשבתי שאחריי ש 2 רופאי אף אוזן גרון עיינו בתוצאות הבדיקה אבל פיזית לא ערכו שום בדיקה אני דיי מסודר. עכשיו אחרי שקראתי את תשובתך אני מבין שאני וכנראה מי שטיפל בי לא מבין שום דבר. מה עליי לעשות? איפה אני כן יכול לעבור בירור שכזה? רוצה מאוד לטפל בבעיה אבל בצורה הנכונה ביותר. אשמח להמלצתך ומודה אני לך מראש על עזרתך בנושא. בתודה רבה מראש, דני

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה