דום נשימה -עלה מדרגה

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

30/08/2011 | 04:08 | מאת: משה

שלום רב, אני סובל שנים מדום שינה המדווח ע"י הסובבים-ללא אבחנה מקצועית. בן 39, גובה 1.67 משקל 95 -קרי עודף משקל עישנתי במשך 16 שנה עד לפני 4 שנים. בעברי טראומה צווארית עקב משחק ילדים ללא בעיה פרמננטית שתי טראומות ראש-אחת מהם זעזוע מוח עם אובדן הכרה ופגיעה בזיכרון טווח קצר למשך יום שלם. טראומת ראש שנייה פגיעה של אבן שנזרקה לחלקו האחורי של הראש ללא נזק ידוע. נחירות מרובות אשר מעידות על דום נשימה חסימתי. אני כותב כיוון שלאחרונה אני חווה דום נשימה מייד עם הירדמות ללא רקע חסימתי. מייד כאשר אני נרדם אני מפסיק לנשום,מתעורר וחוזר לנשום כרגיל.אני כותב כרגע בשעה 03:45 לאחר כ-20 אפיזודות כאלו החל מהשעה 23:00 בה נכנסתי לישון. את דום הנשימה החסימתי צמצמתי באופן לא מבוטל ע"י הפסקת העישון וע"י ירידה במשקל-הופעתו של דום הנשימה המרכזי מלחיצה אותי עד מאוד ולטעמי מחייבת התייחסות. אשמח לדעת מה רצף הפעולות הנכון לביצוע לאבחון וטיפול בבעיה :האם רופא אא"ג,מכון שינה,נסיון CPAP ,קרדיולוג,נוירולוג-רק מהרשימה אני חווה צניחה בקומפליינס-אשמח לקבל הכוונה פרקטית למסלול מהיר ויעיל מניסיונך ועל סמך דברים אלו. ***מתנצל על אורך הטקסט ניסיתי להיות תמצית אך אינפורמטיבי*** תודה מראש משה

30/08/2011 | 23:10 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, יש להבדיל בין הפרעת נשימה חסימתית המכונה גם באופן לא מדוייק כ"דום נשימה חסימתי" לבין תחושתך של הפסקת הנשימה כאשר אתה נרדם. תופעה זו איננה קשורה לכך. בעייתך היא בתחום מומחיותי ואם תגיע לברור אוכל לענות על כל שאלותיך ולהציע טיפול מתאים. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה