קשר בין בעיות דיבור ודום נשימה בשינה?

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

20/05/2011 | 18:47 | מאת: יוסי

פרופסור פינקלשטיין שלום, אני בן 46 וסובל מבעיות דיבור (גמגום) מילדות. לאחרונה נתגלתה אצלי בעיית דום נשימה בשינה. בנוסף, אני מכחכח רבות במשך היום. כיוון שבכל שלושת הבעיות לעיל התחושה היא של מועקה בגרון, נדמה לי שיתכן שיש קשר ביניהם. האם ידוע לך על קשר כזה? מחיפוש באינטרנט מצאתי מחקר בנושא: http://www.sciencedaily.com/releases/2002/11/021121065148.htm תודה, -- יוסי

21/05/2011 | 11:00 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אין.

21/05/2011 | 11:04 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, אין קשר בין הגמגום ממנו אתה סובל והפרעת הנשימה בשינה. לגביה ולגבי תחושת המועקה אתה זקוק לבדיקה ואבחון הגורמים לכך. כך ניתן יהיה גם להציע לך טיפול מ מתאים. בברכה פרופ? יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה