בת שנתיים: נחירות, נשימה מהפה, ריור מתמשך

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

03/05/2011 | 01:08 | מאת: אבא

שלום, בתי בת שנתיים וכבר עשרה חודשים מריירת באופן מסיבי עם עליות וירידות. בהתחלה חשבנו שזה מלווה בצמיחת אבל כבר הרבה חודשים טרם בקעו לה 4 שיניים אחרונות והיא מריירת המון בימים מסוימים. כמו-כןת נוטה להצטנן בקלות ואז הנזלת נמשכת שבועות רבים. כשהיא במצב "מנוזל מתמשך" היא מחרחרת בשכיבה, נוחרת בשינה ונושמת מהפה, והדבר מלווה בהפרעות שינה משמעותיות. כשהיא ישנה עם מוצץ בפה, היא ממש מתקשה לנשום ולעיתים יש לה הפסקות נשימה קצרות. לא סובלת מדלקות אוזניים מרובות, למיטב ידיעתנו, ואף לא מדלקות גרון. מה הדיאגנוזה האפשרית, אילו בדיקות נדרשות אם בכלל, ולמי כדאי לפנות לבצען? תודה.

03/05/2011 | 08:29 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, בתכם ללא ספק זקוקה לבדיקה. רק לאחר בדיקה מליאה ניתן לדבר על אבחנה וטיפול. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה