לשון מתנפחת

דיון מתוך פורום  חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה

20/10/2009 | 21:45 | מאת: ציפי

מדובר בבת שלי, ילידת 1962, סובלת זה שנים מהתנפחות פאומית של הלשון, עד כדי כמעט חנק. עברה סדרה שלמה של בדיקות, הן בקופ'ח והן בבי'ח, בזמן שזה קורה לה, אם זה בשעות היום, היא הולכת לקופ'ח ונותנים לה עירוי. וזה עובר אחרי זמן. האם יש תרופה ל"מכה" זו? ממש מפחיד. מחכה לתשובתכם. תודה

21/10/2009 | 00:02 | מאת: פרופ' פינקלשטיין

שלום רב, ככל הנראה מדובר בתופעה המכונה בצקת אנגיונאורוטית. תופעה זו יכולה להופיע בעקבות נטילת תרופות מסויימות, חשיפה לחומרים שונים,בעקבות עקיצת חרקים או מסיבה לא ידועה. לעתים מדובר בחסר של מעכב קומפלמנט. הקומפלמנט הוא חומר הנוטל חלק בתהליך הופעת הבצקת ועיכובו ע"י החומר מונע את הופעת הבצקת. לעתים נדירות הבצקת החוזרת נגרמת עקב פגם גנטי הקשור לגורם קרישה מס'12. אני בטוח שהרופאים המטפלים יודעים כל זאת היטב ובצעו ברור כיאות. לעתים אין הגורם מתגלה ולעתים עם הזמן הסוד יתגלה וניתן יהיה למנוע או לטפל טוב יותר עם הופעת הבצקת. בברכה פרופ' יהודה פינקלשטין

מנהל פורום חיך ושפה שסועים, הפרעות דיבור ובליעה