תוצאות בדיקת הולטר - אשמח להבהרות

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

15/10/2016 | 18:35 | מאת: דויד

שלום, אני בן 25, בבדיקת הולטר התקבל הממצא הבא "שינויי רפולריזציה דיפוסיים קבועים ב-3 הערוצים", אשמח לדעת מה זה אומר. ברקע av בלוק. תודה ויום טוב.

קשה לי להגיד במה מדובר בלי לראות בדיקה עצמה. שיניויים ברפולריזציה בדרך כלל רואים באקג שיגרתי ואז אפשר לאפיין את זה הרבה יותר מדויק. יתכן רופא שפיענח את הבדיקה ראה שינוים שקשה לתייר אותן יותר מדויק ע"ס הולטר, לכן נתן פירוש יותר רחב. מה עוד, הולטר מיועד לאיבחון של הפרעות קצב, לא שינויים אחרים באקג (בדרך כלל, לא אכנס לפרטים). ישנם שינויים באקג המצביעים להפרעות ברפולריזציה (ז"א תהליכים חשמליים מסוימים בתאי לב). משמעות שלהם שונה. לתשובה ספציפית אני מציע לפנות לרופא שהפנה אותך לבדיקה.

מנהל פורום הפרעות קצב לב