בדיקה ידנית של יתר לחץ דם עם מכשיר ידני שמנפחים

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

06/06/2016 | 18:05 | מאת: אורנה

דר' שלום רב ותודה לך מראש, יש לי שאלה (אולי קצת מוזרה אבל אני מוטרדת), אני אחרי ניתוח קטן לפני שבוע, הלכתי היום לרופאה כללית בעקבות ברונכית וסחרחורות. הרופאה הזאת היא קצת אגרסיבית ומדדה לי לחץ דם ידני (זה מה שיש לה במרפאה) עם בלון כזה שמנפחים אותו ואז מרפים. היא ניפחה ניפחה ואז הרגשתי כאב עצום ביד כאילו היד שלי מתפוצצת, אמרתי כואב לי, לקח כחצי דקה או יותר ואז הרפתה. השאלה שלי אם ניפוח יתר שקראתי שאז הדופק גם נעלם, יכול לגרום לנמק ביד או לנזק אחר ? מאחר ועד עכשיו כל היד מאד כואבת לי מהכתף ומטה. הייתכן מצב כזה שקרה נזק מבדיקת יתר לחץ דם ידני? אודה לך על תשובתך הכנה והמהירה,,, תודההה רבההה אורנה המודאגת,,

ניפוח כזה לאולם לא יגרום לנמק. מאוד לא סביר שנגרם נזק, אומנם אני לא יכול להתחייב.

מנהל פורום הפרעות קצב לב