לחץ בעת ביצוע בדיקת אקג

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

09/03/2024 | 19:08 | מאת: א

שלום! אני בן 17 ללא מחלות רקע. הרופא שלי הפנה אותי לבדיקת אקג (בשביל בדיקות לספורט מסוים). שאני ניגש לבדיקות מהסוג הזה אני לחוץ מאוד.. השאלה שלי היא האם לחץ נפשי בעת ביצוע בדיקת אקג יכול להשפיע על תוצאות הבדיקה? (דופק, פעילות חשמלית וכו׳) תודה רבה!

אכן לחץ נפשי מעלה דופק וזה כמובן יהיה באק"ג. אין סיבה להלחץ מהבדיקה הזאת - היא פשוטה, לא כואבת, מהירה. בגדול אף אם יהיה לך דופק קצת גבוה בבדיקה- זה לא נורא- זה יהיה ממצא תקין בבדיקה.

מנהל פורום הפרעות קצב לב