הורמונים פרהמנופאוזה

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

06/03/2024 | 17:39 | מאת: ורד

שלום דר בת 44 שנה אחרונה כל חודש בזמנים של מחזור וביוץ מופיעים לי pvc/pvcs ברצפים בזמן הליכה קלה ברחוב מורגשים חזק מאוד ומאוד מאוד מפחידים. עשיתי בירור מקיף מאוד בשנה האחרונה בלב והבירור יצא תקין , הקרדיולוגים מבחינתם לא מציעים חוסמי בטא מכיוון שהדופק שלי גם בזמנים של ההפרעות קצב הוא על נמוך 65. בזמן הליכות כשאני במחזור או אחריו או בביוץ הם מופיעים ומפחידים מאוד. הדופק במנוחה תמיד 55-65 באקו לב מאמץ דופק מקסימלי הגיע 166 יצא תקין האם ההפרעות ברצפים שמופיעים בזמנים קבועים בחודש יכולים לסמן כניסה לפרהמנופאוזה ואם כן זה עלול להגיע לחלילה דום לב אם לא מטפלים תרופתית ? חוסמי בטא בגלל הדופק הנמוך והלחצי דם גם כן נעים בדרך כלל 90 על 60 ולפעמים 115 על 80. אני פוחדת מאוד מכניסה לגיל מעבר שלא יעשה לי דום לב חלילה אני במחשבות על זה כל חודש שהמחזור מגיע . יש נשים שבפרמנופאוזה בגילאים שלי מקבלות טריגמיני במהלך החודש גם? במידה והפעימות הלא סדירות שקורות אם הן נגרמות בגלל מצב הורמונלי שגורם להן ולא בעיה לבבית , זה פחות מסוכן ?

1. פעימות מוקדמות חדריות (PVC's)- הפרעות קצב לא מסוכנות ברוב רובם של המקרים. 2. למיטב הבנתי בבירור שעברת לא ראו בעיה לבבית- זה עוד יותר משמח. 3. כן כנראה ישנו קשר בין שינויים הורמונליים ותדירות פעימות מוקדמות - לפי הספרות, אומנם זה לא חד משמעי. 4. פעמות מוקדמות בשום פנים לא מצביעים על מנופאוזה או פרה-מנופאוזה. יש מספיק נשים שיש להן פעימות מוקדמות בגיל הפוריות מלאה. 5. לא מבין למה את חושדת במנופאוזה- אין קשר בין זה לסיכון לדום לב. 6. פעימות מוקדמות כאמור - לא הפרעת קצב מסוכנת ברוב המקרים ולא מצביעים על סיכון מוגבר לדום לב. 7. טיפול בחוסמי ביטא (קרדילוק)- ממש לא הכרחי לפעימות מוקדמות. לא תמיד דרוש טיפול בכלל

מנהל פורום הפרעות קצב לב