אבחנה וממצא בסיכום של הלב

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

29/02/2024 | 15:49 | מאת: שמואל

אני בן 64 נוטל תרופות לפני שנה ביצעתי אקו לב שלא מצא ממצא חריג השנה בקרתי אצל הקרדיולוג לביקורת וקבלתי לבצע אקו חוזר שעדיין לא בוצע האקו שנעשה השבוע איבחן את הדברים הבאים. חדר שמאלי אינו מורחב,דפנותיו בעובי תקין,היתכווצותו הגלובלית והאזורית תקינה. 60%LAVI ללא הפרעה דיאסטולית,לחץ מילוי אינו מוגבר E'SEPT 11 E\E 7 פרוזדור שמאלי אינו מורחב LAVI28ML\M2 חללי הלב תקינים מסתמים ניפתחים הייטב מסתם אאורטלי בעל שלושה עלים ,מעובה,דליפה אאורטלית קלה מסתם מיטרלי מעובה,שצניה קלה של העלה האחורי,דליפה מיטרלית קלהדליפה טריסקופידלית מינימלית IVCאינו מורחב,תמט נשימתי תקין לחץ ריאתי סיסטולי מוכרך כתקין[SPAP 26+RAP5=31 MM HG]לא הודגם נוזל פריקרדיאלי מפרצת במחיצה בין עלייתית אך ללא מעבר דרכה בבדיקת TTE שאלתי היא בעיניין המפרצת מהי משמעות מפרצת כזו? טריגר לפירפור? המפרצת אני מניח לא תעלם נכון? האם היא עלולה להתפוצץ לדמם קטלני? מבחינת קרישי דם יש לה תפקיד אפשרי בעיניין? כייצד להיתיחס לממצא זה? ואשמח לשמוע הערה על ממצאי המסתמים

הממצא לא יכול להיות טריגר לפרפור. לרוב ללא משמעות. נא לפנות לרופא המפנה בדיקה

מנהל פורום הפרעות קצב לב