אקו לב במאמץ נוסף?

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

20/02/2024 | 14:59 | מאת: Gilat

שלום וברכה דר במהלך השנה האחרונה 2023 עשיתי אקו לב דופלר וגם אקו לב במאמץ שיצאו תקינים יחסית למעט דלף מזערי פיזיולוגי ולמעט פעימות מוקדמות בודדות מהחדרים באוקטובר לפני חמישה חודשים כמעט חליתי בקורונה וקיבלתי אותה ארבעה ימים לא קשים במיוחד למעט חום 38.5 וכאבים בחזה קצת. הקורונה עברה אחרי ארבעה ימים בידיוק והרגשתי מצויין. עכשיו חמישה חודשים אחרי אני עם פעימות מוקדמות עשיתי הולטר 24 שעות שיצא 0.3% ו nsvt של ארבע פעימות על דופק 60..... בגדול הלחצי דם שלי תקינים לגמרי והדופק נע תמיד בין 55 - 70 אני בת 45. מגיל 43 בערך התחילו לי העיניינים עם הפעימות מוקדמות .. מלחיץ שזה קורה יש ימים, לא כל יום, למשל שיש לי כל 3 דקות שתיים שלוש פעימות מוקדמות ברצף אני בדקתי והרגשתי... אקו לב במאמץ אחרון עשו לי ביוני 2023.. יצא תקין יחסית. תיארתי בתחילת המייל פה לפי התיאור שלי כדאי לעשות אקו לב במאמץ שוב ? הפחד שלי שהקורונה גרמה לפעימות המוקדמות ברצף להתגבר ... 🙏😔🙏😔 אשמח מאוד לדעתך. תבורך.

השאלה היא לרופא משפחה ו/או קרדיולוג. פעימות מוקדמות לרוב לא הפרעת קצב מסוכנת. אבל יש מקום לבירור במקרים מסוימים

מנהל פורום הפרעות קצב לב