השתלת ilr או ריביל מה ההבדל

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

11/02/2024 | 23:50 | מאת: מאי

ערב טוב דוקטור רציתי לדעת מה ההבדל בין ilr לבין מכשיר מסוג רביל אולי אני לא מאייתת את השם במדויק זה שם שנמסר לי בעל פה על ידי רופא בתום כנס לאחר שסיפרתי לו שאני צריכה לעבור השלת ilr לאחר צנתור לב לסגירת pfo שטרם נסגר וכנראה גם לא יסגר נותר דלף בינוני הושתלה מטרייה מסוג אמפלצר לאחר הצנתור התחילו אירועים של טרום עילפון ועליית לחצי דם ודופק הייתי עם הולטר לחודש שהראה פעם אחת פרפור בסימן שאלה קרדיולוג אחד אמר שזה פרפור השני לא לכן הומלץ להשתיל ilr עברו מאז כמעט שנתיים טרם הושתל עקב אירועים רפואיים נוספים שהיו לי בשנתיים האחרונות נוטלת קרדילוק 1.25 פעמיים ביום בחודש האחרון עברתי ליטול קרדילוק רק בבוקר במינון 1.25 לאחר שבועיים היו לי שוב מספר אירועים של עליית דופק ותחושה של טרום עילפון חזרתי לקחת פעמיים ביום וזה התייצב כרגע שוב חזרתי לאחד ביום ונכון לכרגע זה בסדר מה המלצתך ? מה בעצם ההבדל בין רביל לilr בעצם כל הבירור וההשתלה הינה בשביל להחליט האם עליי לקחת אלקוויס בנוסף לאספירין שאני לוקחת באופן קבוע תודה רבה על המענה

ILR זה Implantable loop recorder - מכשיר לניטור קצב זעיר שמשתילים תת-עורית. הוא מנטר קצב הלב קבוע, בטריה מספיקה לכ-3 שנים. יש סוגים שונים. אחד מהם -Reveal - מכשיר של חברת Medtronic. ההתוויות להשתלה שונות כאשר ישנו חשד להפרעות קצב או הולכה חשמלית בלב. החלטה על השתלת המכשיר מתקבלת ביעוץ מסודר, לא בפורום

מנהל פורום הפרעות קצב לב