שלום וברכה דר 🙏🙏🙏

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

24/01/2024 | 17:24 | מאת: Linoy

בינואר 2023 עשיתי אקו לב דופלר שיצא תקין ביולי 2023 עשיתי אקו לב במאמץ שיצא תקין למעט ICRBBB הולטר לב דצמבר 2023 יצא nsvt שלוש פעימות ו 21 פעימות מוקדמות בודדות מהפרוזדורים . חדרים יצאו 5 בודדים. בגדול עשיתי הערכה מקיפה ללב אני פוחדת מאוד מדום לב בגלל כל הפירסומים המלחיצים על עלייה בזה זה מטריף אותי לחלוטין 😢 לדעתך כדאי לעשות אקו לב במאמץ שוב באופן פרטי כי הרופאים לא רוצים לתת כי האחרון היה לפני 6 חודשים שלטענתם יצא תקין לגמרי. אני לוקחת חצי קלונקס בלילות של חרדה ויטמינים לוקחת גם השאלה לדעתך מצבי סביר ביחס לבריאות הלב? אני לא מעשנת. לא שותה. אין כולסטרול. רזה. בזמני חרדה קשים ולחץ אז יש לי פעימות מוקדמות ואני מרגישה אותן פחד מטורף !!! 😢 פעימות מוקדמות כולל nsvt מניסיונך כקרדיולוג נתקלת באנשים שיש להם את זה שנים וחיים בלי תרופות גם עם לב בריא מבנית ? האם יש לאנשים עם לב תקין מבחינה מבנית מצב של nsvt פעמיים בחודש לפחות ? בעיקרון מה שמפחיד אותי והחשש מדום לב זה בגלל שיש לי מדי פעם nsvt ככה כבר יותר משנתיים ולדעתי זה קורה לפחות פעמיים שלוש בחודש של 3-4 פעימות nsvt הדופק שלי בדרך כלל גם בזמני פעימות מוקדמות נמוך תמיד נע בין 55-65 🙏🙏🙏

תשובות כן וכן. גם בלב תקין יכולות להיות הפרעות קצב כאלו. ויש לא מעט אנשים שלא מקבלים טיפול לזה

מנהל פורום הפרעות קצב לב