שאלה חשובה התקף svt בפעם הראשונה

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

30/12/2023 | 09:49 | מאת: אבי

שלום רב ב לפני כמה ימים עברתי לראשונה התקף דופק גבוה שהתחיל בפתאומיות. השופק הגיע ל 220 הזמנתי אמבולנס שאבחנו כבכיית קצב svt. הם ניסו ללחוץ.הזריקו לי חומרלהיפוך והקצב חזר לסינוס. הם פינו להמשך בדיקות בבית החולים בבית החוליםצעשו לי בדיקות דם , וקצב הסינוס היה די גבוה 120 במשך כשעתיים עד שהביאו לי כמה תרופות וירד ל 90 .לאחר 4 שעות שוחררתי. השאלה שלי : מה זה svt , האם מסוכן ?? האם יחזור ? בבית חולים לא דיברו על הsvt כי כשהגעתי הדופק היה סינוס האם אני יכול לתפקד כרגיל ? איך מטפלים בבעיה ? האם היר קבועה ? בשל מעקכת סיפטטית גבוהה הדופק סינוס אצלי גם בטרכירשיה מידי פעם אבל הוא יורד. אשמח להסבר כי בבית חולים לא התייחסו ל svt . ונשארתי דיי חרד מחכה לפעם הבאה חלילה בתודה מראש

04/01/2024 | 13:18 | מאת: אבי

לא הבנתי את התשובה ד"ר

אני חושב שפורום זה לא המקום לדיון בנושא. אנסה לענות לפחות בקצרה. SVT זאת קבוצה של הפרעות תצב בתוכה יש מס' סוגים שונים. לרוב הפרעות קצב לא מסכנות חיים, אבל יכולים להשפיע על איכות החיים. לרוב האירועים הם חוזרים, לא תמיד. יש שיטות שונות לטיפול בין מעקב בלבד, לשימוש בתרופות ועד ביצוע אבלציה. החלטות טיפוליות מתקבלות אחרי בדיקות ובדיון בין רופא ומטופל. אני מציע לפנות למומחה בהפרעות קצב לקבלת תשובות יותר ברורות ומדויקות.

מנהל פורום הפרעות קצב לב