שמן דגים ופרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

23/12/2023 | 01:54 | מאת: אסף

שלום קראתי על מספר מחקרים שנעשו שצריכה של אפילו כדור אחד של שמן דגים אומגה 3 מעלה את הסיכון באופן משמעותי לפתח הפרעת קצב של פרפור פרוזדורים וצריכה של 2 כדורים מעלה בכמעט 50 אחוז את הסיכוי אני אוסיף פה מאמר שת רופא בארץ שערך סקירה לנושא https://rambam-medicine.org.il/fish-oil-unknown-risk-part-a/ אשמח לדעת האם זה נכון והאם הסיכוי באמת לפתח הפרעת קצב הוא גבוה? כדי להמשיך לשתות כדור אחד או להפסיק?

שאלה מצוינת.המאמר שהזכרת פותח את הנושא מצוין. הנתונים במאמר הדזה נכונים. מצוטטים עבודות ומחקרים מספרות רפואית מקובלת וידועה. הנושא לא פשות. ניסיון של טיפול ב-Omega-3-fatty acids למניית מחולות קרדיווסקולריות (מחלות כלי דם/לב) הוא ארוך שנים. התוצאות לא חד משמעיות. ועבודות האלה כן הועלתה שאלה האם טיפול הזה מעלה סיכון להתפתחות פרפור פרוזדורים ואכו, כנראה זה המצב. פה חשוב לציין: 1. המידע היא סטטיסטית. אין מחקרים שבוצעו בדיוק בשאלה הזאת, אלא הנתונים נלקחו מעבודות שהעלו שאלות יותר "כלליות". במקרים האלה תמיד יש להתייחס לתוצאות בזהירות. 2. אחוזים שאתה מצטט גם צריך להבין. מדובר באחוזים "יחסיים". בכל הקבותות שיעור פרפור פרוזדורים היה באחוזים ספורים (בעבודות שונות בין 2 ל- 7 אחוזים). ועליה ב"50%" זה לדומה אליע מ-2% ל-3% סיכון. אז לשאלתך האם להמשיך לקחת. אני בד"כ לא ממליץ על טיפול הזה בהעדר מידע מבוסס וברור על תועלת. לגבי תופעות לוואי- כגון פרפור - תמיד צריך לקחת בחשבון.

24/12/2023 | 20:24 | מאת: אסף

תודה רבה לך על המידע המפורט

מנהל פורום הפרעות קצב לב