פעימות מוקדמות ברצף כסימן לכניסה לגיל מעבר ...

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

16/12/2023 | 14:03 | מאת: כנרת

שלום דוקטור שאלה כללית ברשותך🙏 נתקלת במקרים של נשים בנות 42-44 שהחלו להן הפרעות קצב מסוג פעימות מוקדמות פרוזדורים או חדרים טריגימיני ביגמיני שהן נגרמו בגלל כניסה טרום גיל מעבר ? עשיתי בדיקות מקיפות כמה פעמים הולטרים שהראו בבממוצע 300 ליום אח במוקד אחיות טוען אגב שהוא מעולם לא שמע על דבר כזה שאשה מרגישה את הפעימות מוקדמות הוא טוען שאין דבר כזה . אבל אני מרגישה וכן קורות .. אני תוהה האם נתקלת כרופא בגילאים האלה שזה קרה להן בגלל כניסה לטרום מנופאוזה והאם יש מה לעשות כדי למנוע את הפעימות כי הן מפחידות מאוד..... 🙏😥

מספר דברים. 1. פעימות מוקדמות יכולים להופיע בגילאים שונים גם אצל נשים וגם אצל גברים 2. מספרות דלה כן עולה שיתכן קשר בין רמת הורמונים אצל נשים ושכיחות של פעימות מוקדמות. הרואשם שזה לא גורם, אלא גורם משני, שמשפיע על תדירות, לא הופעה של פעימות מוקדמות 3. כמות כזאת של פעימות מוקדמות היא זעירה ולא דורשת טיפול 4. אף עם יש קשר בין הפרעותק צב והרקע ההורמונלי- הטיפול (במידע ונדרש) לא שונה מטיפול בהפרעות קצב ללא קשר להורמונים

מנהל פורום הפרעות קצב לב