פעימות מוקדמות לאחר אבלציה

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

01/12/2023 | 11:42 | מאת: שאלה

שלום, בת 34, לפני כשבועיים ביצעתי אבלציה לטיפול בהתקפי svt. האבלציה בוצעה בהצלחה לטענת הרופאים. הבעיה שמהרגע ששוחררתי הביתה אני חווה המון פעימות מוקדמות, מרגישה אותן מספר פעמים ביום לאורך כל היום. זו תופעה שכן חוויתי לא מעט בעבר, אבל כעת היא מתרחשת מדי יום ביומו ומרגישה עוצמתית יותר. הרופא שטיפל בי ביקש לעשות שוב הולטר. הבדיקה שלי בעוד כשבוע, אך אני מאוד מוטרדת כרגע ולכן רציתי לשאול עוד חוות דעת מרופא נוסף- האם זו תופעה מוכרת לאחר אבלציה? האם היא עתידה לחלוף מתישהו מעצמה ללא תרופות? בתודה מראש על המענה.

פעימות מוקדמות אחרי אבלציה של SVT - מצב ידוע. 1. צריך להיות ברור שאבלציה של SVT לא מטפלת בפעימות מוקדמות. אז אם היו פעימות מוקדמות גם קודם - לא יעלמו אחרי אבלציה. 2. לא מעט אנשים דווקא מתחילים להרגיש פעימות מוקדמות אחרי אבלציה של SVT. יש לזה 2 סיבות. אחת- זה טבעי אחרי אבלציה להקשיב לאצמך - האם אבלציה הצליחה, כך מרגישים דברים קטניפ. שנייה - זה שקודם פעימות מוקדמות לא היו לבד- הן התחילו SVT ועכשיו הן SVT לא מופיע. בכל מקרה פעימות מוקדמות זאת הפרעת קצב לא קשה ולא תמיד דורשת טיפול. המלצה להולטר- היא ברורה ונכונה. על בסיס הבדיקה תחליטו עם הרופא האם דרוש טיפול ואם כן- מה הטיפול.

מנהל פורום הפרעות קצב לב