טיפול חד פעמי אצל שיננית ופעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

25/08/2023 | 16:30 | מאת: Talia

אני סובלת מפעימות מוקדמות בודדות בממוצע 500 עד 1000 ביום ביגמיני טריגמיני עשיתי 3 פעמים אקו לב במאמץ למעט 6 pvc בודדדות תוך כדי ההליכה על ההליכון במהירות וICRBBB כל הבדיקות דם לרבות טרופונין ודימר ובלוטת התריס תקינות לחצי דם תקינים נמוכים, כולסטרול תקין. הייתי בטיפול שיננית אחד שאחרי יום וחצי שהייתי אצל השיננית הפעימות מוקדמות התגברו עד התקפי חרדה איומים, בזמן הטיפול הסרת אבנית אצל השיננית היה עצב בחניכיים חשוף והמחט של השיננית נגעה בעצב והרגשתי כאב חד לשניה אחת, יכול להיות זאת אומרת השאלה האם זה שכיח למשל כהיותך קרדיולוג נתקלת במקרים של אנשים שהתגברו אצלם הפעימות מוקדמות יום אחרי טיפול שיננית? אציין שמה שהתגבר אצלי לאחר השיננית שעשתה הרופאה עצמה אלה הפעימות מוקדמות .. מרגישה אותן בערך 300 פעם ביום בלב , בהולטרים קודמים שעשיתי בעבר היו לי 0.4% ליממה מהעליות ומעטים מהחדרים. פוחדת מאוד שהשיננית גרמה להתלקחות הפעימות מוקדמות כי הרגשתי מגע המחט של הניקוי אבנית בעצב חשופה בחניכיים. 🙄😓

25/08/2023 | 16:50 | מאת: Talia

אוסיף רק ברשותך שלא היתה שום זריקה בטיפול השיננית זה היה טיפול ניקוי אבנית שנמשך עשרים דקות היתה מחט דקה של הניקוי שנגעה לי בעצב חשוף בחניכיים ויום וחצי אחרי הפעימות מוקדמות התגברו 😥

25/08/2023 | 23:47 | מאת: Talia

האם אתה מכיר המון מקרים של מוות מדום לב אצל אנשים שעשו שיננית בלי זריקה ? הבנתי שאנשים עם הפרעות קצב כמו פעימות מוקדמות אסור להם להתקרב לרופאי שיניים?

27/08/2023 | 14:04 | מאת: Talia

בעיקרון לאנשים חולי לב או אנשים עם תסמונת ברוגדה/הפרעות הולכה או הפרעות קצב פעימות מוקדמות אסור ללכת לשום טיפול שיניים, נכון?

מותר

הבנת לא נכון

לא מבין מה את מספרת. לא ברורה לי שאלה

רק עכשיו רואה את הסיפור- קודם עניתי על שאלות המשך. 1. פעימות מוקדמות- מצב נדון בפורום הזה בהרחבה - מציע לראות היסטוריה. הפרעות קצב לא מסוכנות. 2. טיפול אצל שיננית לא יכול להשפיע על פעימות מוקדמות בעצמו.אולי נכנסת לחרדה - זה כן יכו להשפיע. 3. בכל מקרה כמות את מתארת זאת כמות מזערית שאנו אפילו לא ממליציפ לטפל.

מנהל פורום הפרעות קצב לב