דופק 50-55 במנוחה זה תקין?

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

10/08/2023 | 23:01 | מאת: יואב

שלום בן 48, בריא. א.ק.ג תקין, אקו תקין, מבחן מאמץ תקין. לחץ דם תקין בדר"כ. אך אני שם לב שלא מעט פעמים כשאני מודד (כולל במד סטורציה ובמכשיר למדידת לח"ד) דופק במנוחה הדופק הוא באזור 50-55. בעבר הדופק שלי היה גבוה יותר. אני לא ספורטאי, אבל עושה הליכות באופן קבוע במשך שעה מספר פעמים בשבוע. האם דופק 50 במנוחה זה תקין לגמרי? איך יודעים אם זה ברדיקרדיה, ומסמן חולשה של הלב או אדרבה שזה סימן חיובי ונובע מכושר גופני? יש אבחנה מבדלת? תודה

דופק 50-55 במנוחה - לא סימן לבעיה כל שהיא בפני עצמו. יש לקחת בחשבון כל המידע, כל המרכיבים. דופר איטי בכל מקרה לא "מסמן חולשב של הלב". דופק איטי לא יעול להיות כ"סמן חיובי" או איזשהו מדד לגכושר גופני. כמובן יש אבחנה מבדלת. במידה ויש ספיקות- יש מקום לבירור עצל רופא

מנהל פורום הפרעות קצב לב