ברדיקרדיה - שאלות ספציפיות

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

31/07/2023 | 13:06 | מאת: עומר

שלום דוקטור, בן 30, הופניתי להולטר ואקג עקב אירועי קוצר נשימה ופלפיטציות. ברקע הפרעות חרדה + דום נשימה בשינה. בהולטר 24 שעות התגלו 38 אירועי ברדיקרדיה עם דופק מינימלי של 37 + 14 אירועי סינוס אריתמיה + 1 אירוע VPB. השעון החכם (מדידה מדויקת - השוויתי עם מודד חיצוני) מודד כרגיל דופק 45-55 במנוחה, שיורד עד 30 בשינה. באקג גם מצוין ברדיקרדיה + Mild intraventricular conduction delay. הקרדיולוגית של הקופה לא מתרגשת ואומרת שהכל תקין. מתכנן לפנות לחוו"ד שניה אבל זה ייקח קצת זמן. שתי שאלות: 1. האם מותר טיסה ארוכה (10 שעות) במצב זה טרם תום הבירור? 2. האם מותר להתחיל לקחת תרופות כמו בנזודיאפינים או SSRI, שכעיקרון יכולות להוריד את הדופק עוד יותר?

התכנית שלך לגבי קבלת חבת דעת היא נכונה. השאלות יש לפנות לרופא בהתייעצות.

מנהל פורום הפרעות קצב לב