קרדילוק לדופק גבוה

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

25/07/2023 | 06:48 | מאת: אני

שלום רב אמי בת 61 קיבלה קרדילוק לטיפול בדופק מהיר (2.5 מ"ג ביום ואם יש צורך 2.5 מ"ג גם בלילה). העניין הוא שיש לה IRBBB וקראתי באינטרנט שאסור לקחת קרדילוק כשיש הפרעות הולכה. צריכה להמשיך לקחת? האם הקרדילוק יכול להחמיר את מצבה ולגרום להפרעת הולכה מסוכנת?

IRBB - זאת אבחנה לא תמיד מדויקת ובגדול לר ברורה. כן, חוסמי ביטא (קבוצת תרופות אליה שייך קרדילוק) יכולים להמשיר סוגים מסוימים של הפרעות הולכה. בכל מקרה בשל ספיקות אני מציע לפנות לרופא הממליץ על הטיפול

מנהל פורום הפרעות קצב לב