תכנות קוצב לב לשיפור קוצר נשימה

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

30/04/2023 | 17:19 | מאת: רונית

מושתלת קוצב לאחר avn לפני שנה. קיימת ירידה קלה בתפקוד סיסטולי ללא הפרעה מסתמית מרגישה קוצר נשימה במאמץ בעיקר בעליות lad 50% הוצע לי לשנות הגדרות בקוצב crt_p. האם זה יכול לשפר את המצב?

קשה לענות בלי לדעת כל הפרטים. אשתדל לפחות לתת מענה לפלות חלקי. - שינוי פרמטרים של קיצוב בסוגים שונים של הקוצב יכולים להשפיע על מצב המטופל כולל סבילות למאמץ. - אם אני מבין נכון מדובר בקוצב CRTP. אם כך בסוג הזה של הקוצב יש אפשרויות של שינויים במספר פרמטרים שבהחלט יכולים להשפיע - בכל מקרה כל שינוי הוא הפיך ואם לא מוביל לשיפור או אפילו מוביל להחמרה- תמיד אפשר לחזור לתכנות הקודם

מנהל פורום הפרעות קצב לב