הפרעות קצב ואקו לב והולטר

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

28/03/2023 | 12:55 | מאת: אתי

בת 48 מרגישה לעיתים דופק לא סדיר מלווה בחולשה בדיקת הולטר הן התוצאותנצפו 23 apcs במשך הבדיקה.אירועיםממקור על חדריונצפו 3 קטעי Non-sustained Atrial Tachycardia בני 5-6 פעימותבמהירות עד 162 לדקה.הפרעות הולכה לא נצפו.שינויים בקטע ST לא נצפו אירועים ממקור חדרי לא נצפו. בסיכום Few APCs Non-sustained Atrial Tachycardia בנוסף בדיקת אקו לב Normal Systolic Function of LV Normal Walls Thickness Normal Study Left Atrial Area Elnlaged (4cv ) - Mild Otherwise Normal Cavities Size Right Ventricle - Normal Function, TAPSE - 27 mm Normal Valvular Motion Tricuspid Regurgitation - Mild (-) Mitral Regurgitation - Minimal Pulmonary Hypertension - Mild No Pericardial Effusion No Diastolic Dysfunction Diastolic Function by TDIl (Septal Annuius)- E/e' = 83/9 =9.2 Diastolic Function by TDI (Lateral Annulus)- Ele' = 83/9=9.2 Average E/e' < 14 - No Elevated LVEDP (10 -14 :Border line) Mitral Annulus Plane Systolic Excursion - Septal -5 mm, Lateral - 5 mr Moderate to Severe Abnormal Relaxation Inferior Vena Cava - Dilated - Mild , Limmitted Respiratory Collapse Normal and Regular Sinus Rhythm Throughout the Test לחץ דם ריאתי 29 ממכ+לחץ בעליה ימין rap לחץ בעליה ימנית לפי ivc מוערך ב11*15 בבדיקת הדופלר הודגמו דלפים על מסתמים:אי ספיקה מיטרלית מינימלית,אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית עד קלה. אני דואגת מאוד מהממצאים ויש לי תור לעוד חודשיים לקרדיולוג תוכל בבקשה להסתכל על הבדיקות ולתת לי תשובה תודה רבה

28/03/2023 | 12:59 | מאת: אתי

שכחתי לציין גם את הממצא של וריד נבוב תחתון לא תקין,מורחב באקסיפריום.פחות מ50%תמת באינספריום קוטר נמדד 18 מ"מ הדגמה במנח שמאל

לא הבנתי מה השאלה. בכל מקרה על ממצאים של בדיקות יש לדון עם הרופאים המפנים לבדיקה. והמקרה לא קשור לפורום הנוכחי

אני שוב ושוב מזכיר. זה פורום לשאלותכלליות בנושאים של הפרעות קצב. זאת לא מרפאה יועצת

מנהל פורום הפרעות קצב לב