טיפול תרופתי לפעימות

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

01/03/2023 | 17:59 | מאת: דנית

שלום וברכה דר האם במצב של 100 פעימות מוקדמות בממוצע ליום נגיד בנוכחות אקו לב במאמץ תקין לגמרי וכולסטרול רע 67, בדיקות דם תקינות. אבל יש פעימות מוקדמות כמאה ליום בהולטר ממוצע , במידה ואין הפרעות קצב נוספות הקרדיולוגים לא מוכנים לתת טמבוקור ולא ריתמקס בנוכחות המצב שתיארתי לך פה לא נותנים תרופות לפעימות מוקדמות מהעליות ומהחדרים ? אפילו שתפקוד לב תקין אציין שהפעימות מוקדמות התחילו אצלי לפני שנה וחצי בעקבות סטרס מתמשך וחרדות.

לא ממש מבין את השאלה. אם את שואלת, האם יש התוויה לטיפול תרופתי במצבך, אענה. אין. 100 פעימות מוקדמות בממוצע לא מהווים התוויה לטיפול כלשהו מכוון שלא משפיעים על בריאות, לא מהווים סיכון. מד שייני כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי. האמירה "לא מוכנים לתת טיפול" לא במקום. רופאים לא ממליצים טיפול וזה בהעדר התוויה לטיפול.

מנהל פורום הפרעות קצב לב